دسته : روانشناسی و علوم تربیتی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 26 KB
تعداد صفحات : 18
بازدیدها : 266
برچسبها : سلامت روان شیوه مدارا GHQ
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمعرفی مقاله بررسی تعیین ارتباط بین سلامت روان و شیوه های مدارا در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جهت استفاده در رشته های روانشناسی و روانپزشکی
بخشهایی از متن مقاله
سلامت روان از موضوعات بحث انگیز در روانپزشکی است. از جمله عوامل مرتبط با آن توانایی مدارای افراد با تغییرات و استرس ها می باشد. این مقاله با هدف بررسی سلامت روان و شیوه های مدارا در دانشجویان جدید الورود (مهرماه 83) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام پذیرفت.
این پژوهش بر روی 249 نفر از دانشجویان پنج دانشکده دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری و مامایی، تغذیه و توانبخشی به شیوه مقطعی و با استفاده از پرسشنامه های سلامت عمومی 28 سؤالی (GHQ-2-8)، پرسشنامه مدارای بلینگز و موس و یک پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک انجام و با شیوه های آماری کای دو و T-Student Test تجزیه و تحلیل گردید.
افراد با سلامت روانی بیشتر از شیوه های مدارای فعال و مؤثرتری استفاده کرده، بیشتر اقدام به ارزیابی شناختی مشکلات و یافتن راه حل می نمایند. باتوجه به جدایی ناپذیری استرس ها از روند زندگی و تحصیل، آموزش شیوه های مؤثر مدارا به دانشجویان خصوصاً در ابتدای دوران تحصیل می تواند مصونیت آنها را در برابر پریشانی روانی افزایش دهد.
واژگان کلیدی: سلامت روان، مدارا ، GHQ
موضوع سلامت روان از موضوعات بحث برانگیز در روان پزشکی و روانشناسی است. از جمله عوامل مرتبط با سلامت روان، توانایی مدارای افراد با تغییرات و استرس ها می باشد که به نظر می رسد این دو رابطه ای دوجانبه با یکدیگر داشته باشند. یعنی برخورداری از توانایی انطباق و مدارای بهتر، در حفظ سلامت روان افراد دخیل است و از طرفی برخورداری از سلامت روان، اتخاذ شیوه های انطباقی را در پی خواهد داشت.
از جمله مهارتهای مدارا (Coping) می توان به شیوه های مدارای مشکل مدار (Problem-focused) و مدارای هیجان مدار (Emotion-focused) اشاره کرد که در شیوه های مشکل مدار شخص می تواند به مسأله یا وضعیت خاصی که پیش آمده بپردازد و به دنبال راهی باشد برای تغییر دادن وضعیت و اجتناب از آن در آینده. در شیوه هیجان مدار، شخص می تواند حواس خود را بر تسکین و تخفیف هیجانات همراه با موقعیت پرفشار متمرکز می کند، حتی اگر نتواند آن موقعیت پرفشار را تغییر دهد. اکثر مردم در مواجهه با استرس از هر دو نوع مدارا استفاده می کنند.
فهرست مطالب مقاله
چکیده
مقدمه
مواد و روشها
پرسشنامه مدارای بلینگزوموس
یافته ها
بحث
جدول سئوالات پرسشنامه GHQ-28
وضعیت مصرف سیگار، الکل، تریاک و حشیش در بین افراد مورد مطالعه
نمره کسب شده در GHQ به تفکیک رشته تحصیلی
رابطه بین متغیرهای جنس، وضعیت تأهل، تعداد دفعات شرکت در کنکور رضایتمندی از رشته و عامل مؤثر در انتخاب رشته با نمره GHQ
رابطه بین نمره GHQ و امتیازات کسب شده در مقیاس های پرسشنامه مدارا
وضعیت سلامت روان دانشجویان در مناطق مختلف با استفاده از پرسشنامه سلامت عمومی GHQ
منابع
خرید و دانلود آنی فایل