مقاله تاثیر كودهای شیمیایی بر روی گیاهان

مقاله تاثیر كودهای شیمیایی بر روی گیاهان مقاله تاثیر كودهای شیمیایی بر روی گیاهان

دسته : کشاورزی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 18 KB

تعداد صفحات : 27

بازدیدها : 305

برچسبها : دانلود مقاله

مبلغ : 2500 تومان

خرید این فایل

مقاله تاثیر كودهای شیمیایی بر روی گیاهان

مقاله تاثیر كودهای شیمیایی بر روی گیاهان

فهرست:

كشاورزی صنعتی و كودهای شیمیایی

كشاورزی پایدار

تاثیر كودهای شیمیایی بر EC و PH خاك و گیاهان

تاثیر کودها بر   PHخاک و گیاهان

اسیدیته معادل

................................................................................

چکیده:

 

كشاورزی صنعتی و كودهای شیمیایی

تكنولوژى همچون شمشیر دولبه اى است كه استفاده از یك لبه آن به نفع انسان و استفاده از لبه دیگرش به ضرر اوست. اینكه در این گرماى شدید هواى خنك كولر به داد ما مى ر سد از فواید تكنولوژى امروزى است. اما غافلیم كه همین تكنولوژى در بخش هایى مثل كشاورزى صنعتى چه زیان هایى به بار آورده است. استفاده از كود هاى شیمیایى در این نوع كشاورزى بهترین نمونه براى نشان دادن تاثیرات مضر كشاورزى صنعتى بر روى محیط زیست انسان است. این نوع كود ها خاك را زائل مى كنند و منجر به سترون شدن زمین مى شوند.

بهترین مثال استفاده مكرر از كود هاى شیمیایى در كشاورزى با روش صنعتى در جلگه خوزستان و دشت گرگان كشور ما بود كه آسیب هاى فراوانى به خاك این مناطق وارد آورد. جلگه خوزستان كه زمانى به علت وجود رسوبات بین النهرین در آن قادر بود گندم خاورمیانه را تامین كند و دشت گرگان كه از حاصلخیز ترین سرزمین هاى ایران محسوب مى شد، امروزه در اثر نفوذ كود هاى شیمیایى زائل شده است. از اثرات مخرب دیگر تكنولوژى مى توان به فاضلاب ها و پساب هاى حاصل از صنعت اشاره كرد كه به آب برگشت داده مى شوند و محیط زیست انسان را آلوده مى كنند.

...

 تاثیر كودهای شیمیایی بر EC و PH خاك و گیاهان

در این جا در خصوص اثرات کودهای شیمیایی بر  H P و EC بحث می‌کنیم. به عبارت دیگر آیا کودهای شیمیایی می‌توانند EC خاک یا شوری خاک را افزایش دهند؟

 

 تاثیر کودهای شیمیایی بر EC خاک براساس ضریب شوری سنجیده می‌شود. حال منظور از ضریب شوری چیست؟

 100 * افزایش فشار اسمزی مربوط به کود

افزایش فشار اسمزی مربوط به نیترات سدیم

= ضریب شوری كود

 

با توجه به فرمول بالا می‌توان ضریب شوری را برای هر کود محاسبه کرد. کودها نمک‌های محلول هستند به عبارت دیگر با اضافه شدن به خاک، فشار اسمزی محلول خاک را بالا می‌برند و همان مشکلی را ایجاد می‌کنند که از اضافه کردن نمک در خاک حاصل می‌شود.

 روش کار بدین صورت است که یک واحد عنصر غذایی از هر کود به خاک اضافه می‌شود، و بعد فشار اسمزی اضافه شده را اندازه‌گیری می‌كنند. سپس به یک نمونه‌ی دیگر از همین خاک یک واحد نیترات سدیم اضافه می‌شود و افزایش فشار اسمزی دوباره اندازه‌گیری می‌شود. سپس به کمک رابطه‌ای که در بالا ذکر شد ضریب شوری کود را محاسبه می‌کنند.

 ضریب شوری کود برای کودهایی که درصد عناصر غذایی بالاتری دارند کمتر است. بعنوان مثال اگر کود اوره را با %۴۶ ازت با کود سولفات آمونیوم با %۲۱ ازت مقایسه کنیم ضریب شوری کود اوره ۱/۶۱ است ولی ضریب شوری کود سولفات آمونیوم ۳/۳۵ است. بنابراین در خاک‌های شور از كودهایی استفاده می‌شود كه دارای ضریب شوری کمتری باشند.

  ضریب شوری به حلالیت کود بستگی دارد. هر چه حلالیت کود بیشتر باشد ضریب شوری کود بیشتر خواهد بود. ضریب شوری برای انواع کودهای ازتی، فسفری و پتاسیمی در جدول زیر دیده می‌شود.

 

 

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید