دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 51 KB
تعداد صفحات : 15
بازدیدها : 472
برچسبها : مبانی نظری طرحواره هیجانی
مبلغ : 15000 تومان
خرید این فایلمبانی نظری و پیشینه پژوهش پایان نامه روانشناسی با موضوع طرحواره های هیجانی
بخشهایی از متن پیشینه نظری
عواطف از بزرگترین نعمت های الهی اند که در انسان به ودیت نهاده شده، زندگی بدون آن ها، بی روح، تیره و ماشینی می نماید. و سلامت روانی و عقلانی انسان ها تا حد زیدی به سلامت عاطفی و هیجانی وابسته است. وضعیت عاطفی می تواند قضاوت های فرد در مورد رفتارهای خود و دیگران و نیز نحوه برخوردهای اجتماعی وی را تحت تاثیر قرار دهد. جلوه های هیجانی نقش های متفاوتی ایفا می کنند؛ از جمله اینکه به عنوان وسیله ای برای برقراری ارتباط با دیگران به کار می روند و فرد می تواند از طریق آن ها اطلاعاتی را در مورد احساسات، نیازها و امیال خود به دیگران منتقل نماید. از سوی دیگر نیز ما یا می گیریم پیام های هیجانی دیگران را بخوانیم، بازشناسی کنیم و طبق آن ها رفتاری مناسب انجام دهیم.
طرحواره هیجانی نوعی الگوی فراشناختی یا ، الگوی فراهیجانی برای هیجان است که در آن، هیجان ها، مورد شناخت اجتماعی قرار می گیرند. طرحواره های هیجانی، همانا فلسفه هایی فردی درباره هیجان به شمار می روند که بیانگر تاثیر الگوی فرا هیجانی گاتمن هستند.
افراد از نظر راهبردهایی که معتقداند برای مقابله یا یک هیجان خاص مورد نیاز هستند، با یکدیگر تفاوت دارند، به نحوی که برخی افراد هیجان را می پذیرند، آن را به ارزش های بالاتری مرتبط می سازند، و در جستجوی اعتباریابی هستند، در حالی که برخی دیگر، تجربه هیجانی خود را سرکوب کرده یا از آن می گریزند یا می کوشند آن را تسکین بخشند.
الگوی طرحواره هیجانی در شکل 2-1 موود در فایل پیشینه نظری به تصویر کشیده شده است و سبک های بهنجار سازی و بیمارگونه مقابله با هیجان را نشان می دهد. برای مثال، فرآیند بهنجار سازی در این الگو، آن است که اولاً هیجان های درناک و متعارض را می توان پذیرفت، ثانیا می توان آنها را ابراز و بهنجار سازی کرد، و ثالثا این هیجان ها می توانند بیانگر تعهد بالاتری باشند که در پایان یک رابطه، نقض شده اند.
برخی از یافته های تجربی، الگوی طرحواره هیجانی (که با اضطراب، افسردگی و سایر حالات اسیب شناسی روانی در ارتباط است) را تایید می کنند. تعدادی از این ابعاد طرحواره هیجانی چهارده گانه، همبستگی معنی داری با پرسشنامه افسردگی بک (BDI) و پرسشنامه اضطراب بک (BAI) دارند. در مطالعه ای جداگانه، انجام تحلیل رگرسیون چندگانه مرحله به مرحله، ترتیب زیر از پیش بینی کننده های افسردگی در BDI را نشان داد: نشخوار فکری، احساس گناه، اعتبارزدایی، فقدان ارزش های برتر، کنترل، قابل فهم نبودن، ابراز (بالاتر)، و اتفاق نظر پایین. انجام تحلیل رگرسیون چندگانه مرحله به مرحله بر روی ابعاد LESS از BAI، ترتیب زیر از پیش بینی کننده ها را نشان داد: از دست دادن کنترل، قابل فهم نبودن، نشخوار فکری، و ابراز (بالاتر). بنابراین، برخلاف الگوی پایش، در هر دو تحلیلی رگرسیون چندگانه، ابراز بیشتر هیجان با افسردگی و اضطراب بیشتری همراه بوده است...
فهرست مطالب مبانی نظری
طرحواره های هیجانی
2-4-1. مفهوم هیجان
2-4-1. مدل فرا-هیجان
2-4-2. مدل درمان هیجان محور گرینبرگ
2-4-3. مدل طرحواره هیجانی لی هی
الگویی از طرحواره هیجانی
2-4-4-1. تایید تجربی الگوی طرحواره هیجانی
2-4-4. مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه طرحواره های هیجانی
2-4-5-1. پژوهش های داخلی
2-4-5-2. پژوهش های خارجی
منابع فارسی
منابع لاتین
خرید و دانلود آنی فایل