پایان نامه رابطه فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

پایان نامه رابطه فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پایان نامه رابطه فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 71 KB

تعداد صفحات : 95

بازدیدها : 337

برچسبها : فشار روانی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان

مبلغ : 10000 تومان

خرید این فایل

دانلود پایان نامه بررسی رابطه بین فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر و پسر قطع متوسطه

معرفی پایان نامه بررسی رابطه بین فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر و پسر قطع متوسطه شهرستان ابهر

در این پایان نامه به بررسی رابطه بین فشار روانی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهرستان ابهر پرداخته ایم. نمونه تحقیق 372 نفر (191 نفر دختر و 181 پسر) از دانش آموزان مذکور را شامل می شود، که در سال تحصیلی 87-86 مشغول به تحصیل بوده اند. روش این تحقیق توصیفی و از نوع میدانی بوده و ابزار جمع آوری اطلاعات، برای متغیر فشار روانی، پرسشنامه اورسولا مارکهام است که احساس فشار روانی را می سنجد. برای گردآوری اطلاعات متغیر پیشرفت تحصیلی، ضمن مراجعه به کارنامه های تحصیلی دانش آموزان در سال تحصیلی87-86، معدل آنان ثبت شده است. داده های به دست آمده با استفاده از روشهای آماری تجزیه و تحلیل گردیده و فرضیه های تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها حکایت از آن می کند که میزان فشار روانی دختران بیشتر از میزان فشار روانی پسران است. همچنین میزان پیشرفت تحصیلی دختران بیشتر از میزان پیشرفت تحصیلی پسران است. ولی رابطه ای بین میزان فشار روانی و میزان پیشرفت تحصیلی دختران دیده نشده، همچنین بین میزان فشار روانی و میزان پیشرفت تحصیلی پسران رابطه معناداری مشاهده نشده است. اثر متقابل جنس و پایه های تحصیلی بر روی فشار روانی دانش آموزان نیز معنی دار نیست.

تعاریف عملیاتی متغیرها:

پیشرفت تحصیلی

پیشرفت تحصیلی عبارتست از یادگیری و تغییری که به طور عمیق در اثر آموزش در فرد ایجاد می شود و برای مدت طولانی اثر آن باقی می ماند. پس پیشرفت تحصیلی تنها به حفظ کردن مطالب درسی اطلاق نمی شود و نتیجه پیشرفت تحصیلی همان افزایش معلومات و مهارت دانش آموزان است.

منظور محقق از پیشرفت تحصیلی در این تحقیق، معدل کل هر پایه دانش آموزان در پایان سال تحصیلی 87-86 است.

فشار روانی

فشار روانی عبارت است از واکنشهای جسمی و روانی که افراد در مقابل وقایع محیطی ایجاد کننده فشارهای عصبی و روانی یا استرس آور از خود بروز می دهد.

در این پایان نامه منظور از فشار روانی، نمره ای است که فرد از مقیاس سنجش فشار روانی اورسولا مارکهام به دست می آورد.

تعاریف و نظریه های فشار روانی

واژه فشار روانی را اولین بار هانس سلیه1، روانپزشک و روانشناس اتریشی در سال 1936 در دانش پزشکی به کار برد.

علیرغم تحقیقات وسیعی که در زمینه استرس انجام شده است و بر خلاف استفاده گسترده ای که در مکالمات روزمره از این مفهوم می شود، هنوز هم استرس دقیقاً تعریف نشده است. بعضی اشخاص وقتی در مورد استرس صحبت می کنند در واقع به یک محرک محیطی اشاره می کنند. بعضی آنرا به عنوان پاسخی به محرک محیطی می بینند. عده ای هم آن را در تعامل بین محرک محیطی و پاسخ جستجو می کنند. نظریه پردازان و محققان مختلف نیز هر کدام استرس را از زاویه متفاوتی تحلیل کرده اند و در این میان دیدگاه های سلیه و لازاروس نقطه عطفی برای تمام نظریات پیش از خود محسوب می شود.

عوامل مؤثر بر پیشرفت تحصیلی

عوامل متعددی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان نقش دارند که از جهت میزان کنترل فرد، این عوامل را می توان به دو دسته تقسیم کرد. یک دسته عوامل محیطی است و دسته دیگر عوامل فردی و شخصیتی است. عوامل محیطی مانند معلمان، خانواده، دوستان، رسانه های جمعی و سایر شرایط و امکانات محیطی لازم برای تحصیل می باشند، و عوامل شخصیتی و فردی مانند سطح هوش و فرد، توانایی ها و استعدادهای مختلف، رغبت ها و انگیزه ها، معلومات و مانند اینها می باشند. از جهت میزان تأثیر گذاری نظام آموزشی و پرورشی کشور بر پیشرفت تحصیلی و یا افت تحصیلی دانش آموزان می توان دو دسته عوامل درون سازمانی و برون سازمانی را ذکر کرد . عوامل درون سازمانی بر می گردد به سیاستهایی که توسط وزارت آموزش و پرورش تدوین و اجرا می گردد مانند محتوی کتب درسی، بخشنامه ها، شیوه های گزینشی و استخدام معلمان و مانند اینها و عوامل برون سازمانی آن عواملی هستند که وزارت آموزش و پرورش کنترل چندانی بر آنها ندارد مانند تأثیر خانواده، دوستان، مسائل اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی .

یکی از عوامل محیطی که تأثیر به سزایی در پیشرفت تحصیلی دارد، خانه و خانواده است که اشاره به شاخصهای خانواده ضروری است.

صاحب نظران روانشناسی و علوم تربیتی یکی از مهمترین نهادهای مؤثر در تربیت و رفتار آدمی را سازمان خانواده می دانند. زیرا محیط خانواده اولین و بادوام ترین عامل در تکوین شخصیت کودکان و نوجوانان و زمینه ساز رشد جسمانی، اخلاقی، عقلانی و عاطفی آنان است. علاوه بر آن اهمیت خانواده و نقش آن در تربیت کودکان تقریبأ در تمامی کتب روانشناسی، تعلیم و تربیت و... به طور مستقیم و غیر مستقیم مورد بحث و بررسی قرار گرفته و طبعأ در هر نوشته ای این موضوع از بعد یا ابعاد خاصی مطرح شده است.

در ادامه ی پایان نامه عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی به تفکیک تشریح می گردد.

چکیده

فصل اول

مقدمه

بیان مساله

اهمیت و ضرورت تحقیق

اهداف تحقیق

سئوالات تحقیق

فرضیه ها

تعاریف عملیاتی متغیرها

فصل دوم

تاریخچه فشار روانی

تعاریف و نظریه های فشار روانی

علل استرس

عوامل موثر در تشدید فشار روانی

عوامل موثر بر پیشرفت تحصیلی

ارزشیابی و آزمونهای پیشرفت تحصیلی

تحقیقات انجام در داخل و خارج

فصل سوم

مقدمه

جامعه

نمونه و نمونه گیری

ابزار جمع آوری اطلاعات

روائی و اعتبار مقایس سنجش احساس فشار روانی

روش تحقیق

یافته های پژوهش

فصل چهارم

جداول

فصل پنجم

نتیجه گیری

پیشنهادات

محددیت ها

منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید