مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای خودکارآمدی

مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای خودکارآمدی مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای خودکارآمدی

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 58 KB

تعداد صفحات : 50

بازدیدها : 508

برچسبها : مبانی نظری باورهای خودکارآمدی

مبلغ : 14000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری و پیشینه پژوهش (پیشینه نظری جهت استفاده در فصل دوم پایان نامه) باورهای خودکارآمدی

معرفی مبانی نظری و پیشینه پژوهش باورهای خودکارآمدی

پیشینه نظری باورهای خودکارآمدی جهت استفاده در فصل دوم پایان نامه؛ شامل 24 صفحه مبانی و پیشینه نظری خالص (به غیر از منابع)، در فرمت word قابل ویرایش تهیه گردیده است و دارای منبع نویسی درون متنی و رفرنس دهی می باشد.

بخشهایی از متن مبانی نظری

مفهوم باورهای خودکارآمدی

خودکارآمدی، درجه ای از احساس تسلط فرد در مورد توانایی اش برای انجام فعالیت های خاص می باشد. تئوری خودکارآمدی بندورا به نقش اعنماد و اطمینان و عزت نفس فرد نسبت به توانایی هایش در انجام رفتار خواسته شده از وی تأکید دارد. به عبارت دیگر، خودکارآمدی اطمینانی است که شخص، رفتار خاص را با موقعیت به اجرا می گذارد و انتظار نتایج به دست آمده را دارد. در واقع خودکارآمدی به قضاوت فرد در باره آنچه فرد فکر می کند، می تواند انجام دهد، نه آنچه انجام داده است، گفته می شود.

خودکارآمدی یکی از مفاهیم مهم و مؤثر و مکانیسم اساسی در نظریه شناختی اجتماعی بندورا است. بندورا، خودکارآمدی را توجه به باورها یا قضاوت فرد نسبت به توانایی های خودش در انجام وظایف و مسئولیت ها می داند. این نظریه خودشناسی را اساس تصمیم گیری می داند و همچنین ویژگی های انسان را مورد توجه قرار می دهد. هم چنین در این دیدگاه رفتار آدمی نه تنها در کنترل عوامل بیرونی و محیطی نیست بلکه فرآیندهای شناختی نقش تعیین کننده در رفتار دارند. فرآیندهای شناختی به عنوان بخشی از آسیب شناسی روانی موجب انتظارات و ادراکات نادرستی می گردد که فرد از کارآمدی خود دارد و این انتظارات می تواند به اضطراب و اجتناب های دفاعی از موقعیت های تهدید کننده منجر شوند.

باورهای خودکارآمدی در میزان تلاشی که افراد در هر فعالیت باید صرف نمایند و مدت زمانی که در برخورد با موانع پافشاری می نمایند و در انعطاف پذیری آنان در موقعیت های مختلف، تعیین کننده هستند. این باورها در میزان تنیدگی و اضطرابی که افراد در برخورد با موانع تجربه می نمایند، تأثیر دارد. افرادی که دارای باورهای خودکارآمدی قوی هستند تکالیف را چالش هایی می بینند که باید بر آن ها تسلط یابند نه به عنوان تهدیداتی که از آن ها دوری نمایند. این افراد در فعالیت ها عمیق تر مشغول می شوند و تلاش بیشتری را در موقع شکست به کار می برند. افرادی که دارای باورهای خودکارآمدی ضعیفی هستند تکالیف را دشوارتر از آن چه هستند می بینند که این امر باعث تنیدگی، افسردگی و دید محدود نسبت به حل مسأله می شود.

منابع خودکارآمدی

خودکارآمدی تعیین کننده اساسی عملکرد مناسب و شایسته فرد است. خودکارآمدی ناگهانی و یک دفعه اتفاق نمی افتد بلکه عقاید خودکارامدی از منابع خاصی ریشه می گیرند.

در واقع انتظارات خودکارآمدی براساس منابع متعدد اطلاعاتی پا می گیرد. هر روش مشخص، بسته به نحوه ی کاربست آن ممکن است به یک یا چند اطلاعات مربوط به تأثیر و نفوذ نزدیک شود. در همین رابطه بندورا، چهار منبع اطلاعات خودکارآمدی را مشخص می کند:

1. تجربه مستقیم (انطباق عملکرد)

2. تجربه جانشینی (تجربه نیابتی)

3. قانع سازی کلامی

4. برانگیختگی هیجانی (حالت فیزیولوژیکی)

که در ادامه فایل مبانی و پیشینه نظری تشریج خواهند شد...

فهرست مطالب مبانی نظری

باورهای خودکارآمدی

مفهوم باورهای خودکارآمدی

مبانی نظری خودکارآمدی

انتظارات کارآمدی

انتظارات پیامد

انتظارات کارآمد

مراحل رشد خودکارآمدی

نظریه های خودکارآمدی

ابعاد خودکارآمدی

خودکارآمدی برای عملکرد

خودکارآمدی برای یادگیری

منابع خودکارآمدی

تجربه مستقیم

تجربه جانشینی

قانع سازی کلامی

حالت فیزیولوژیکی (برانگیختگی هیجانی)

تاثیر خودکارآمدی بر رفتار

انتخاب فعالیت ها و موقعیت ها

تفکر و تصمیم گیری

هیجان پذیری

قدرتمندی

خودکارآمدی و سبک های تفکر

خودکارآمدی تحصیلی

خودکارآمدی و پیشرفت تحصیلی

خودکارآمدی و جنسیت

پژوهش های انجام شده در خارج کشور

پژوهش های انجام شده در ایران

منابع فارسی

منابع غیر فارسی

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید