مبانی نظری جرایم و مجازات ها

مبانی نظری جرایم و مجازات ها مبانی نظری جرایم و مجازات ها

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 63 KB

تعداد صفحات : 30

بازدیدها : 342

برچسبها : مبانی نظری جرایم مجازات جرم

مبلغ : 20000 تومان

خرید این فایل

دانلود مبانی نظری فصل دوم پایان نامه جرایم و مجازات ها، زنا، محارب، سرقت، قذف، قانونی بودن، شخصی بودن و اصل تناسب مجازاتها

معرفی مبانی نظری جرایم و مجازات ها، زنا، محارب، سرقت، قذف، قانونی بودن مجازات ها، شخصی بودن مجازات ها، اصل تناسب مجازات ها برای فصل دوم پایان نامه

بخشهایی از متن مبانی نظری

اقسام جرایم و مجازات ها

جرم در لغت به معنای (گناه) آمده است. در اصطلاح، علی رغم تعاریف زیادی که از جرم شده هنوز هم این موفقیّت بدست نیامده تا از جرم، آن چنان تعریفی به عمل آید که مورد قبول همه گان قرار گیرد و در زمان و مکان واجد ارزش باشد و دلیل این امر نیز این است که پدیده ی جرم بر حسب نظر دانشمندان و محققان دارای مبانی و صور گوناگون بوده، به سخنی دیگر، آن چه که از نظر یکی جرم محسوب می شود بر حسب دیگری نه تنها ممکن است عنوان جرم به خود نگیرد، بلکه امکان دارد که حتی عملی پسندیده به شمار آید.

ماده ی 2 قانون مجازات اسلامی جرم را چنین تعریف می کند: (هر فعل یا ترک فعلی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد جرم محسوب می شود).

در تحقیق حاضر به دلیل این که مقصود از نگارش این مطلب معرّفی اجمالی از اقسام مجازات هاست، از ورود به فرعیّات و مسایل جزئی خودداری می شود. گفتنی است شرح مفصّل هر یک از جرایم یاد شده به قدری می تواند گسترده باشد که خود به تنهایی موضوع کتابی مستقل قرار گیرد.

اینک به توضیح اجمالی هریک از جرایم فوق می پردازیم.

طبق ماده ی 12 قانون مجازات اسلامی، مجازات های مقرر در این قانون پنج قسم است :

1- حدود

2- قصاص

3- دیات

4- تعزیرات

5- مجازات های بازدارنده.

اصول و ادله ی حاکم بر مجازات ها

امروزه یکی از دغدغه ها و موضوعات بحث برانگیز حقوق کیفری، اعمال مجازات، به خصوص مجازات های بدنی و سنتی بر مجرمان است که در این زمینه نظرات گوناگون و مختلفی مطرح شده است. یکی از مهم ترین دغدغه ها و کشمکش های ذهنی موجود، اعمال و یا عدم اعمال مجازات های کیفری و به ویژه اجرای حکم اعدام (حدی، قصاصی، تعزیری) به شکل سنتی و در سطح کلان تر اجرای اصل حکم اعدام بوده است.

در جوامع غربی، راهبرد و سیاست جنایی نظام قضایی، مبتنی بر نظریات متفکران و حقوق دانان این کشورها است و عقاید و باورهای اندیشمندان این کشورها در زمینه ی تعریف و توجیه کیفر و گستره ی اعمال آن، مبنای شکل گیری قوانین و مقررات حقوقی و قضایی آن ها است. بر همین اساس در قرن اخیر، سیاست کیفری کشورهای غربی همواره در جهت تخفیف یا کاهش مجازات های بدنی و جسمانی بر مجرمان بوده است.

فهرست مطالب مبانی نظری

اقسام جرایم و مجازات ها

بررسی لغوی و اصطلاحی حد

ضرورت بررسی ادله ی حدود برای اثبات دردناک بودن یا نبودن کیفر

حد زنا

حد محارب

حد سرقت

حد قذف

انواع حدود

بررسی لغوی و اصطلاحی قصاص

دامنه ی شمول مجازات قصاص و حد

قصاص فرهنگ زندگی

حرمت خون انسان

حیات ناشى از تشریع قصاص

حیات ناشى از اجراى قصاص

اجبار و اختیار در قصاص

عفو یا اجرای قصاص

اصول و ادله ی حاکم بر مجازات ها

اصل قانونی بودن مجازات ها

اصل تساوی مجازات ها

اصل شخصی بودن مجازات

فهرست منابع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید