مقاله مکتب رفتارگرایی

مقاله مکتب رفتارگرایی مقاله مکتب رفتارگرایی

دسته : روانشناسی و علوم تربیتی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 18 KB

تعداد صفحات : 20

بازدیدها : 498

برچسبها : مکتب رفتارگرایی رفتار گرایی مکاتب یادگیری

مبلغ : 4000 تومان

خرید این فایل

مقاله تحقیقاتی بررسی مکتب رفتار گرایی از مکتب های یادگیری در روانشناسی پرورشی

معرفی مقاله تحقیقاتی بررسی مکتب رفتار گرایی

بخشهایی از متن مقاله

مکتب های یادگیری

در روانشناسی پرورشی مکتب های یادگیری متعددی مطرح است ولی دو مکتب عمده که در این مقاله بیشتر به آن اشاره می کنیم وجود دارد که بیشترین نظریه ها و قوانین یادگیری بر محور آن دو مکتب شکل گیری شده اند، یکی مکتب رفتارگرایی و دیگری مکتب شناخت گرایی. از دیگر مکتب های یادگیری مکتب انسان گرایی است.

یکی از وظایف مهم روانشناسی پرورشی روشن ساختن آن دسته از نظریه ها و قوانین یادگیری است که معلمان را در وظیفه آموزشی خود مدد می رسانند.

مکتب رفتارگرایی

در اوایل دهه 1900، گرایشی به سمت رفتار به جای تفکر در ایالات متحده آمریکا پدیدار شد که سرانجام به رفتارگرایی (behaviorism) شهرت یافت. این گرایش به نظریه های یادگیری انجامید که عمدتاَ به رویدادهای عینی مانند محرکها، پاسخها و پاداشها مربوط بودند. این نظریه پردازان معتقد بودند که محرک ها (شرایطی که به رفتار منجر می شوند) و پاسخها (رفتار واقعی) تنها جنبه های رفتار هستند که مستقیماَ می توان آنها را مشاهده کرد، بنابراین آنها متغیرهای عینی هستند که می توانند در ایجاد علم رفتار به کار گرفته شوند.

نظریه های رفتار گرا عبارت اند از نظریه های:

پاولف، واتسون، گاتری، ثرندایک، هال و اسکینر.

مکتب شناخت گرایی

نظریه های گشتالتی سردسته و بنیان گذار مکتب شناخت گرایی به حساب می آیند. روان شناسان پیشاهنگ نظریه گشتالتی چهار دانشمند آلمانی با نام های ماکس ورتایمر، ولفگنگ کهلر، کرت کافکا و کرت لوین بوده اند که از میان آنها ورتایمر بنیانگذار رسمی این نظریه به حساب می آید. در مکتب شناخت گرایی فرایندهای شناختی بیشتر مورد توجه هستند. این فرایندهای شناختی، از جمله ادراک امور، سازمان دادن اطلاعات، تجزیه و تحلیل اطلاعات، کسب دانش، درک معنی و ایجاد انتظارات مستقیما قابل مشاهده نیستند. به باور روانشناسان شناختی، یادگیرنده در نتیجه یادگیری در ذهن یا حافظه ی خود یک ساخت شناختی تشکیل می دهد که در آن اطلاعات مربوط به رویدادهای مختلف نگهداری می شوند و سازمان می یابند. بنابراین از نظر این روان شناسان، یادگیری ایجاد تغییر در رفتار آشکار نیست، بلکه ایجاد تغییر در ساخت شناختی و فرایند ذهنی است . نظریه پردازان گشتالت از جمله اولین نظریه پردازان شناختی هستند و از دیگر نظریه پردازان این مکتب می توان از نظری های برونر، ویگوتسکی، پیاژه و آزوبل نام برد.

مراحل شکل گیری رفتارگرایی

از همان زمان که بذرهای رفتارگرایی در روانشناسی در آمریکا شروع به رشد کرد، کمتر کسی گمان می کرد این مکتب در طول زمان چنین دستخوش تغییر و تحولات شود. بی تردید بررسی و فهم دقیق و علمی رفتارگرایی منوط به نگاه تاریخی نسبت به سیر تکاملی این مکتب است. بررسی ویژگی ها و فضای حاکم بر مراحل سه گانه رفتارگرایی نشان از پویایی آن دارد. در عین حال با نگاه موشکافانه به سیر تاریخی رفتارگرایی، به جرات می توان به بیان این نکته پرداخت که معیارها و اصول بنیادین رفتارگرایی در هر 3 مرحله ثابت و بدون تغییر مانده است. در این مقاله 2 مرحله اول سیر تکامل رفتارگرایی را بررسی می کنیم.

مرحله اول: رفتارگرایی واتسونی و مرحله دوم: نورفتارگرایی که در ادامه مقاله مورد بحث قرار خواهد گرفت

فهرست مطالب مقاله

مکتب های یادگیری

مکتب رفتار گرایی

مکتب شناخت گرایی

مقایسه مکتب شناخت گرایی و مکتب رفتار گرایی

نظریه های یادگیری

نظریه های یادگیری رفتارگرایان

نظریه آزوبل

نظریه یادگیری شناخت گرایان

نظریه یادگیری گشتالت

نظریه یادگیری معنی دار کلامی

نظریه یادگیری شناختی اجتماعی

ظهور رفتار گرایی

ادوارد لی ثراندیک

پیوند گرایی

مراحل شکل گیری رفتارگرایی

مراحل رفتارگرایی

رفتارگرایی واتسونی

نورفتارگرایی

ادوارد چیس تولمن

منبع

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید