دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 70 KB
تعداد صفحات : 77
بازدیدها : 322
برچسبها : برنامه ریزی پروژه مدیریت پروژه صنعت ساخت
مبلغ : 7000 تومان
خرید این فایلتحقیق برنامه ریزی و مدیریت پروژه صنعت ساخت
چگونگی برنامه ریزی و مدیریت پروژه با یک رویکرد شش مرحله ای را بررسی می کنیم این رویکرد شش مرحله ای، مسیری را پیش روی مدیران پروژه قرار می دهد تا براساس آن بتوانند مانند، یک مدیر پروژه، سطوح بالای سازمانی، عمل و تمام ابزار لازم را در زمان اجرای پروژه کنترل کنند.
مرحله ی اول : برنامه ی پروژه را برای افرادی که از آن سود می برند توضیح دهید و عناصر کلیدی آن را به بحث بگذارید.
در بحث مدیریت پروژه، برنامه ی پروژه از اصطلاحاتی است که بیش ترین تعبیرها و برداشت های نادرست در مورد آن صورت می گیرد و متاسفانه درست قابل فهم نیست. برنامه ی پروژه مجموعه ای از مدارک و مستندات است که ممکن است در مدت زمان انجام پروژه تغییر کند. درست مانند نقشه ی مسیر، راه و دستورالعمل پیمودن مراحل مختلف پروژه را ارایه می دهد. مدیر پروژه هم مانند یک مسافر نیازمند مشخص کردن جریان یا مسیر پروژه است. درست مانند یک راننده که ممکن است با مسایل و مشکلات مختلفی در جاده مواجه شود و یا مسیرهای جدیدی برای مقصد نهایی پیش رو داشته باشد، مدیر پروژه نیز ممکن است، نیازمند اصلاح مسیر انجام پروژه باشد....
- مبانی و خطوط اصلی و پایه ای : که بعضی وقت ها معیارهای عملکرد هم نامیده می شود؛ چرا که عملکرد کل پروژه بر مبنای آنها اندازه گیری می شود. این مبانی سه نقطه شروع قطعی و مسلم پروژه؛ یعنی بازه یا چشم انداز کار، برنامه و هزینه هستند، که برای اندازه گیری و برآوردِ درستیِ حرکت پروژه در مسیر اصلی خود در طول دوره ی اجرا به کار برده می شوند.
این عنصر در برگیرنده ی مستنداتی درباره ی واریانس ها یا انحراف های پدید آمده در طول مسیر و چگونگی برطرف و کنترل کردن آن هاست.
- محصولات کاری ناشی از فرآیند برنامه ریزی یا طرح ریزی شامل برنامه هایی برای مدیریت ریسک، کیفیت، فراهم آوری، کارگزینی و ارتباطات.
مرحله ی دوم : نقش ها و وظیفه ها را تعریف کنید:
شناسایی افراد سودبرنده؛ یعنی آنهایی که چه از پروژه و چه از نتایج حاصل از آن، سودهای قطعی و مسلم می برند، درباره ی پروژه ها ی مهم، بزرگ و دارای ریسک بالا چالش زا و مشکل است.
این احتمال وجود دارد که فهرست کاری و اولویت های مدیران، با افراد سود برنده مغایرت ها و تفاوت هایی داشته باشد. برای نمونه، ممکن است لیست مواردی که افراد سود برنده درشورای شهر-جایی که ساختمان جدید اداری در حال ساخت است - پیش نهاد می کنند، با آن چه که شرکت مهندسان مشاور ارایه می کنند، متفاوت باشد.
به طور قطع به این گروه ها، گروه های دیگری هم باید اضافه شود. از قبیل : توسعه دهندگانی که می خواهند مجتمع چند منظوره بسازند، شرکت مهندسی که این مجموعه را می سازد، شهروندانی که یک پارک را ترجیح می دهند، مشاورانی که اثرات زیست محیطی این بنا را مطالعه می کنند، خود شورای شهر و غیره.
شرکت مهندسی ممکن است که دیدگاه محدودتری داشته باشد. باید برای مدیر پروژه روشن شود که چه کاری به وسیله ی چه کسی انجام می شود و هر یک از افراد سود برنده چه تصمیمی می گیرند. در هر مورد باید موافقت مدیر پروژه نیز حاصل شود.
مرحله ی سوم : محدوده و چشم انداز کار را گسترش دهید:
فهرستی که مشخص کننده ی چشم انداز طرح است، به طور قطع مهم ترین سند در برنامه ی پروژه است. کاربرد آن در جلب توافق مشترک افراد سود برنده، در تعریف پروژه است. این سند مبنایی برای جلب نظر موافق حمایت کنندگان مالی و دیگر افراد سود برنده است و نیز احتمال به وجود آمدن برداشت ها و تفسیرهای نادرست یا اختلاف ها را کاهش می دهد. این سند با احتمال بالایی در دوران انجام پروژه رشد و تغییرمی کند و موارد زیر را در برمی گیرد:
- اهداف پروژه : بیان می کند که برای حل مشکلات کسب و کار چه کارهایی در طول پروژه انجام شود.
- سودهای به پایان رساندن پروژه، هم چنین تعدیل و توجیه پروژه.
- چشم انداز پروژه : بیان می کند که چه مواردی به پروژه اضافه یا کم شود.
- مبناها و مقیاس های سنجش کلیدی : عملکردها و دیگرعناصر که برحسب اندازه، سایز و ماهیت پروژه بیان می شوند.
این سند مانند قراردادی بین مدیر پروژه و حمایت کننده ی مالی است، با این تفاوت که هر نوع تغییر با تایید حمایت کننده ی مالی انجام می شود.
مرحله ی چهارم : خطوط اصلی و مبانی کلی پروژه را گسترش دهید:
خطوط اصلی بازه ی کاری: زمانی که موارد قابل تغییر یا حذف و اضافه در سند تایید شد، باید آنها را بر مبنای ساختار تفکیکی و تجزیه ایِ تمام موارد پروژه گسترش داد.
خطوط اصلی بازه ی کار شامل همه مواردی است که در پروژه وجود دارد و بنابراین تمام کارهایی را که باید انجام شوند، شناسایی می کند. این موارد باید جامع باشند. برای نمونه، بنا کردن یک ساختمان اداری موارد گوناگونی دارد که با خود ساختمان و به همان اندازه با مطالعات مربوط به تاثیرات آن، توصیه ها، پیش نهادها، نقشه ها، طرح های چشم انداز و... رابطه دارد.
مقدمه
برنامه ریزی و مدیریت پروژه
تاریخچه مدیریت پروژه
تعریف مدیریت
نظریه نقشهای مدیریتی
خلاقیت مدیران
مدیریت موفق و مؤثر
چگونه می توان مدیرموفق ومؤثری بود ؟
مدیریت امروز
مدیران آینده نگر
مدیریت پروژه
تعاریف
تعریف کار
محدودیتهای سه گانه وسنتی
مثلث مدیریت پروژه
زمان
هزینه
کنترل متغیرهای پروژه
دیدگاهها
دید گاه سنتی
نقش مدیران پروژه
نقش مدیران پروژه درصنعت ساخت
طبیعت صنعت ساخت
انواع پروژه های ساخت
ساخت واحدهای مسکونی
ساخت واحدهای آموزشی و تجاری
ساختمانهای مهندسی سنگین
ساخت واحدهای صنعتی
برنامه ریزی
تعریف برنامه ریزی
فلسفۀ و ضرورت برنامه ریزی
سازماندهی
تعریف سازماندهی
انواع مختلف سازماندهی
حوزه مدیریت فنی و اجرایی
وظایف مدیر پروژه
روش های بهینه سازی پروژه عمرانی
وظایف سیستم مدیریت هوشمند ساختمان
مدیریت امنیت ساختمان
مدیریت اتفاقات خاص
مدیریت حریق
مدیریت انرژی ساختمان
منابع